תיקון המידות השלם לשאר העולם

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/12/22 09:42 ז בכסלו התשפג

שאלה

שלום הרב, קודם כל אני ממש מעריכה את פועלך

יש לי שאלה שמתקשרת לנושא שמאוד מעסיק אותי: היחס בין עמ"י לגויים ומה תפקיד הגויים בעולם

השאלה שאני רוצה לשאול היא אם תיקון המידות השלם הוא רק דרך התורה זה לא קצת אכזריות על שאר העולם שהם לא יודעים את "הסוד" לחיות חיים מוסריים יותר? כי בסופו של דבר העולם-הגויים הם גם בריות של הקב"ה והוא רוצה שהעולם יילך כרצונו. ואני לא חושבת שזה מספיק שעמ"י ילמד אותם כי אנחנו אור לגויים- אנחנו מיעוט בין כל העמים.

למה מלכתחילה חיים מוסריים בשלמותם הם רק בשביל עמ"י?מה עם הגויים?

תשובה

שלום וברכה

אני לא בטוח שהבנתי נכון את נקודות ההנחה שבשאלה.

הלוא תביעות מוסריות ומידות טובות היו קיימים בעולם עוד לפני שנבחר עם ישראל, ועוד לפני שניתנה תורה ?

הקב״ה הביא מבול על הארץ - כי מלאה הארץ חמס מפניהם.

פרשת סדום ועמורה - אינה קשורה לעם ישראל.

ואלו רק שתי דוגמאות מני מאות רבות לאורך התנ״ך כולו, בו יש תביעות מוסריות מהעולם כולו. ראו רק את הנבואות נגד הגויים על פשעים ועוולות שעשו בעולם, ולא רק כלפי עם ישראל.

למה אפוא להניח כי אין תביעות מוסריות והתנהגות במידות טובות לגויים ?

כל טוב