האם מותר/כדאי לקרוא לילד על שם אדם שחולה במחלה סופנית?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/11/22 23:31 ה בכסלו התשפג

שאלה

שלום. ברצוני לדעת האם זה מותר או כדאי אם בכלל, לקרוא לילד על שם הסבא שלו אשר חולה במחלת הסרטן כבר שנים ארוכות ומצבו התדרדר במשך שנים אלו ? והאם מותר להוסיף את שמו בתור שם שני נוסף לילד?

מדובר בשם רפאל. אנחנו מתלבטים בגלל עניין המחלה ומפחדים שיהיה קשר שלילי חלילה בין חייו לחיי התינוק. אשמח לייעוץ והכוונה תודה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

בני אשכנז אינם קוראים בשם זקנים בחייהם, לעומת זאת בני ספרד קוראים וכדאי להוסיף עוד שם.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ