עצם קיומנו

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 29/11/22 10:24 ה בכסלו התשפג

שאלה

שלום הרב, יש שאלה שאני חושבת עליה כבר זמן..

מה עצם קיומנו? למה אני הגעתי אל העולם לעבור את כל הדברים הקשיים והחוסר הבנה בשביל לסמוך על זה שאחרי המוות אני אבין הכל?

תשובה

שלום

להבין הכל אנחנו ודאי לא יכולים, כי אנחנו בני אדם מוגבלים ולא יכולים להשיג את החכמה האלוקית האינסופית, אבל זה כמובן לא אומר שצריך לעבור את החיים בחוסר הבנה.

אדרבה, יש עלינו חיוב להמיק בשכלנו עד כמה שאנחנו יכולים, וזה מה שנקרא לימוד אמונה.

בשאלה שהעלית עוסקת התורה שבכתב, חז"ל, הראשונים והאחרונים.

אני ממש חושב שכדאי ורצוי למצוא את המסגרת המתאימה לך להתחיל ללמוד ולהעמיק.

זה יכול להיות שיעורים במקום מגורייך, פנייה למישהו מהצוות החינוכי בבקשה לסייע בהעמקה והלימוד, לימוד בספרים מתאימים ויש המון. גם בראשונים, כמו למשל להתחיל ללמוד את הקדמות הרמב"ם לפירושו למשנה, גם באחרונים כמו ספר היסוד מסילת ישרים, וגם מתלמידי חכמים מהדורות האחרונים ועד דורנו, (כמו למשל ספרי הרב אבינר, הרב זמיר כהן, הרב ראובן פיירמן ועוד ועוד). העיקר למצוא את הסגנון שמתאים לך בשלב הזה של חייך.

מה את אומרת? מתאים לך לצאת למסע המופלא הזה? אשמח לשמוע

כל טוב