קדיש יתום

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/11/22 10:05 ה בכסלו התשפג

שאלה

שלום הרב גלעד שטראוס

אני אומר קדיש בנוסח אשכנז ובמניין יש מתפללים נוספים שאומרים קדיש בנוסחים אחרים. לפי הנוסחים האלה מוסיפים כמה מלים בקדיש, שלא אומרים בנוסח אשכנז. מה עדיף לעשות: לעצור בקדיש בקטע שבו הם מוסיפים ולהמשיך באמירת הקדיש יחד אתם ברגע שמסתיימת התוספת, או למשוך לאט את המלים עד שכולנו נאמר ביחד ואימרו אמן?

כלומר, היום למשל, אני עוצר במילה "מלכותה" וממתין שהם יאמרו "ויצמח פורקניה..."וממשיך כשהם מגיעים ל-"בחייכון וביומיחון". האם עדיף למשוך את המלים ולא לעצור?

מצד אחד, כך אין הפסקה בקדיש,מצד שני הקהל יתקשה לשמוע ולהבין כי לא אומרים ביחד.

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

עדיף לעצור (כמו שאתה עושה) כי כך הקהל שומע את כולכם יחד.