מידת הכעס

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/11/22 08:30 ה בכסלו התשפג

שאלה

אני מרגישה שמידת הכעס שולטת עליי הרבה פעמים ואני לא מצליחה להרגע, זה יכול לקרות מהדברים הכי קטנים, לרוב אני מרגישה שזה מתסכול, איך אפשר להתמודד עם אותו תסכול לא בדרך של כעס?

תשובה

שלום וברכה

השגחה עליונה:

בדיוק היום כתבתי על כך ב'זיקים':

https://www.facebook.com/groups/2339652999441117/posts/8378614278878262/

זה כמובן אתגר גדול. אני לא כל כך מכיר אותו, שכן מטבעי אני קשה מאוד מאוד לכעוס ורך לרצות, אבל כמו בכל התמודדות מידתית נתחיל בשתי עצות ראשונות:

הראשונה היא - לא לכעוס על עצמך שאת כועסת. כעס לא מרפאים בכעס. מרפאים באהבה. באהבה עצמית. בהכרה של מי שאנחנו ומה אנחנו ומה מתפרץ בתוכנו ומה הופך להיות האתגר שלנו. לא ניתן להתמודד עם מידה זו בלי אהבה עצמית גדולה.

והשניה היא לנסות ללכת בשתי הדרכים שכתובות בזיק דלעיל. לתפוס את עצמנו בפרופורציות, ולדעת לתקן את המקומות שבהם אנו נופלים בכעס.

זה יותר מסביב, אך פעמים דווקא בעשייה מסביב מוצאים רפואה גדולה יותר.

ואם תרצי לדון בכך עוד - בשמחה.

כל טוב