אזכרה בחלוף 11 חודשים - בחודש ניסן

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 30/11/22 14:58 ו בכסלו התשפג

שאלה

שלום רב,

אימי ז"ל ממוצא מרוקני, נפטרה בתאריך יג באייר תשפ"ב (14.5.22). יום הקבורה יד באייר תשפ"ב (15.5.22).

כידוע, יהודי צפון אפריקה נוהגים לעשות אזכרה בחלוף 11 חודשי אבלות ובחישוב שערכתי המועד הינו יד' בניסן תשפ"ג (5.4.23) ערב ליל הסדר.

כידוע לי לא נוהגים לעולת לבית עלמין בחודש ניסן לכן אני פונה אלייך בבקשה לעזרה בפתרון הסוגיה.

האם לדעתך יש לערוך האזכרה בכל זאת בחודש ניסן (יום לפני אולי) ? או שיש לדחות את האזכרה בחלוף שנה מיום הפטירה או הקבורה ?

לציין עוד, שקיים קושי לעלות לבית העלמין בלי לבכות על אימי היקרה (להבנתי התנאי בכל זאת לקיום האזכרה הינו הימנעות מהספק ומבכי וזה קצת קשה ליישום).

אני מודה לך מראש על התייחסותך ומאחלת לך כל טוב.

אילנה

תשובה

שלום אילנה, משתתף בצערכם, שתתבשרו רק בשורות טובות אמן.

עליכם לקיים את האזכרה מבלי לעלות לבית העלמין. אפשר להקדים את האזכרה ביום-יומיים אם קשה לקיים בערב בדיקת חמץ.

עליה לבית העלמין תהיה ביום הפטירה חודש לאחר מכן.

כל הישועות.