כשרות אצל מטפלת לילדה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 28/11/22 08:00 ד בכסלו התשפג

שאלה

שלום, כבוד הרב

הבת שלי בת שנה וחצי ברוך ה'.

ילדה סה"כ בריאה אבל מאז שהיא נכנסה למשפחתון ואני יצאתי לעבודה היא חולה בלי הפסקה.

מחלה רודפת מחלה, יש קושי רב בהתנהלות יומיומית ככה. אני גם לצערי נדבקת ממנה הרבה גם חולה הרבה מאד.

כל זה גורם למגוון קשיים בתפקוד היומיומי:

בעבודה- קשה לי להגיע בצורה סדירה לעבודה מכיוון שאני נאלצת להפסיד ימים עקב מחלה שלי או שלה

כשאני כן הולכת לעבודה יש קושי רב למצוא כל פעם מי יהיה איתה בבית (יש לציין שבעלי גם עובד ולא מוכן/לא יכול לוותר על העבודה שלו ולהישאר איתה. כמו כן אימא שלי שגרה איתנו סובלת מנכות נפשית ולא מוכנה להישאר עם הבת שלי לבד כלל, במיוחד כשהיא חולה).

המחלות הרבות מתישות וגוזלות את כוחי מה שמקשה על הטיפול בבת שלי. כשאני חולה אני מרגישה שיש לי פחות סבלנות אליה וכו'

יש הרבה מתח בבית בעקבות המצב, מה שמחמיר גם את המצב הזוגי. וכו'

אני לא יודעת אם זהו מצב תקין או לא (זו כאמור ילדה ראשונה שלנו ואין לנו כ"כ ניסיון). שמעתי שמצב כזה קורה הרבה בכניסה לגן... אבל לי נראה שמה שקורה מעט חריג ותדירות כזו של מחלות אינה תקינה (לא אצלי ולא אצלה). טרם נמצא פתרון רפואי למצב.

אני התחלתי לשקול להוציא את הבת שלי מהמשפחתון ולהעביר אותה למטפלת פרטית.

בקושי רב ולאחר חודשים של חיפושים מצאנו מטפלת טובה שהתחברה לבת שלי. היא מטפלת מנוסה ואוהבת מאד את הבת שלי. כרגע היא נמצאת איתה רק ע"פ הצורך... היא מלמדת אותה הרבה דברים, משחקת איתה יפה, אישה מנוסה מאד חכמה ועם גישה טובה לילדים.

אבל - המטבח שלה לא כ"כ כשר. ממה שהבנתי- לא במצב שאוכלים שם אוכל ממש טרף- אבל למשל אין הפרדה בין בשר וחלב וכו'

לבת שלי יש באופן כללי קשיים עם אכילה אבל המטפלת כן מצליחה להאכיל אותה והיא גם רוצה לתת לה אוכל בריא שאולי יבריא אותה ויחזק את מערכת החיסונית שלה.

האם יש בעיה במצב זה שהבת שלי תאכל אצל המטפלת ?

בכבוד רב,

תשובה

שלום וברכה

ראשית, ברכה שתשוב השמחה לשרות במעונכם.

מה שאת מתארת לגבי הבת שלכם הוא שכיח מאוד. אני מכיר את זה כמעט מכל ילדינו ונכדינו. ההליכה לגן בשלב הראשון היא מדגרה להדבקה בתופעות שונות ומשונות, ועל כן אני מציע ראשית להסיר את הדאגה מעולמך.

כמובן שיותר קל כאשר מדובר במטפלת פרטית, ולו רק בגלל העובדה שמספר האנשים שהילדה תבוא איתם במגע יהיה קטן יותר.

בשל העובדה שאין אנו מאכילים ילדים, ואפילו קטנים, אוכל לא כשר, נראה לי כי בפשטות ניתן להגיע להסדר עם המטפלת, שתהיה מערכת כלים פשוטה שהיא מכינה בהם אוכל לילדה, ושהילדה תאכל אוכל כשר.

כל טוב ושמחה