לשון הרע או לא

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 27/11/22 19:15 ג בכסלו התשפג

שאלה

שלום לרב

בדרך כלל אמא שלי ואחיות שלה מספרות אחת לשניה דברים על הילדים שלהם

למשל הוא לא התקבל לעבודה, והיא מתקשה עם החברות, וההוא בדיכאון וכו׳

אמרתי לה שלא בא לי לשמוע כמה פעמים, והיא גימדה את זה ואמרה לי שזה בסדר לספר

וזה מרגיש לי ממש רע להקשיב, כי כמו שהיא מספרת לי עליהם , היא יכולה לספר דברים עליי (על הקשיים/התמודדויות שלי) שממש לא בא לי שישמעו

האם זה בסדר לשמוע לה?

אמא שלי גורמת לי להרגיש שאני סתם מגזים כשאני אומר לה שלא בא לי לשמוע אבל בכל זאת זה מרגיש לי לא טוב.. האם אני מגזים?

תשובה

שלום

אתה לא מגזים ונכון להקפיד לא לשמוע לשון הרע, אבל חלילה לא לפגוע באמא.

עיין בחפץ חיים, הלכות לשון הרע, סוף פרק ח' (ובדגש על ההערה שם, לשמור מכל משמר על היחס המכבד).

כל טוב