משכב זכר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 03/12/22 21:49 ט בכסלו התשפג

שאלה

שלום, אין באמת מצטער לבוא עם שאלה כה תורדנית אבל אני לא יודע למי לפנות, חבר שלי שאל אותי לאחרונה האם יש מצב שבו יחסי מין בים שני גברים לא נחשב כתועבה, לדוגמא האם מין אוראלי בא על אותו הדין והחמורה של משכב זכר שלא כדרכה, אני מצטער מאוד על התיאורים, ותודה רבה למי שיענה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

משכב זכור הכולל גם הוצאת זרע, וגם ייחוד עם זכר, יש בו מספר איסורים כך שאין מקום לשאלה של חומרה שזו שאלה שרק הקב"ה כשידון כל אדם בבוא יומו ישאל ויענה על שאלה זו, אבל אנו יודעים שכל צורה כזאת היא בעייתית ויש בה איסורים רבים ואי פאשר להתירה.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ