תהילים ישר והפוך וסגולות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 27/11/22 07:01 ג בכסלו התשפג

שאלה

א. חיפשתי סגולה להינצל מצרה ומצאתי 3 פרקי תהילים שכתוב שצריך לקרוא אותם ישר והפוך. מה זה אומר לקרוא אותם ישר והפוך?

ב. אשמח אם יש לכם עוד סגולות וכאלה בשביל להינצל מצרה ובשביל רפואה שלמה.

תודה רבה רבה מראש

תשובה

שלום

א. אינני מכיר את זה, מלבד פסוקים מסוימים שנהגו לאומרם, למשל בקידוש/ברכת לבנה.

ב. אני חושב שהסגולות הכי טובות להינצל מצרות הן:

1. תשובה - למצוא מה אפשר לתקן בעצמנו ולהתקדם

2. תפילה - לפנות אל הקב"ה ולהשליך עליו יהבנו

3. צדקה - להתאמץ להיות צינור להופעת שפע וחסד על אחרים

4. ברכה - לבקש מתלמידי חכמים צדיקי אמת להתפלל עלינו ולהתברך מהם

5. השתדלות מעשית - למצוא את הדרכים הכי מוצלחות ומקצועיות במציאות ואת אנשי המקצוע הכי טובים (כמידת האפשר) להתמודדות מעשית עם הצרה (לא משנה אם מדובר בתחום הרפואה, הפרנסה, בריאות הנפש או כל נושא אחר).

אבל כמובן שזה לא כמו כספומט, ובסופו של דבר הקב"ה מחליט איך הכי טוב להנהיג את עולמו.

בהצלחה רבה