חתןנה

הרב ירון אנגלמאייר הרב ירון אנגלמאייר 04/12/22 23:53 י בכסלו התשפג

שאלה

כבוש הרב שלום רב, לפני כשבוע לערך בן זוגי ואני גילינו שאני בהריון, מאז חשבנו על לסגור מקום לחתונה.. מתוך שיעמום בעבודה כבר התחלתי לחפש מקומות עבורנו… ראיתי מקום שממש מצא חן בעעיניי אז אמרתי למנהל המקום שישריין לי תאריך מסויים חודשיים מהיום.. האם זה נחשב שסגרנו מתארים חתונה?? לא דיברתי איתו מאז ולא שילמתי שום דבר. אמרתי לו שאדבר איתו בהמשך לסגירת פרטים. זה אומר שעכשיו אנחנו חייבים להתחתן בתאריך הזה??? או שזה עוד לא נחשב שסגרנו. אפילו הבן זוג שלי לא ידע שאני עעושנ את זה

תשובה

שלום רב,

יש לשאלתך שני חלקים: כלפי בן הזוג, וכלפי בעל האולם.

כלפי בן הזוג בוודאי אין כאן סגירה, כי אין הדבר מתואם איתו ומוסכם על ידו, וממילא הוא אינו מחויב לתאריך וברשותו להסכים או לא.

גם כלפי בעל האולם אין זו סגירה, כי הרגילות היא לסגור על ידי חוזה חתום, ולפחות להיפגש ולסגור את הדברים מול שני בני הזוג במפגש, והשיחה הטלפונית אינה בדרך כלל אלא מקסימום שמירת המקום עד להודעה חדשה.

בברכה רבה, בשעה טובה ובמזל טוב,

ירון אנגלמאייר