דיני אבלות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/11/22 14:35 ג בכסלו התשפג

שאלה

שבוע טוב הרב יובל שרלו

1. האם במהלך החודש השנים עשר לפטירת אם (לאחר תום 11 חודשי אמירת קדיש ולפני יום השנה), מותר ללמוד לעילוי נשמת האם, ולומר תהילים?

2. האם בפרק זמן זה מותר להשתתף בשיעור במניין לאחר תפילת שחרית, מנחה ומעריב ולומר בכל פעם קדיש דרבנן לעילוי נשמה?

3. אני נוקט במספר צעדים לעילוי נשמה: להיות חזן ולומר קדישים בתפילה, לימוד תורה לעילוי נשמה, מתן צדקה לעילוי נשמה, תרומת סידורים לעילוי נשמה, אמירת 2 פרקי תהילים ליום לעילוי נשמה, עלייה ואמירת קדיש כשמתאפשר לי (לעתים רחוקות זכיתי גם לעלות מפטיר), תשלום לישיבה שהתחייבה שאחד הבחורים יאמר קדיש לעילוי נשמתה. האם תוכל לכתוב לי אם עולה על דעתך רעיון נוסף כיצד לעזור לה?

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

א. בוודאי. תמיד. בכל עת.

ב. נהוג שלא לומר קדיש בחודש ה 12.

ג. אני יכול רק להציע: לעשות משהו שהוא המשך למשהו שהיא נטעה בך. נסה להיזכר מה היה מאוד חשוב לה שיהיה, שתורם לעולם ועושה טוב, ותנסה לעשות משהו ממש בתחום הזה.

כל טוב ונחמה