נושאים שונים ביהדות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 28/11/22 07:56 ד בכסלו התשפג

שאלה

שלום,

אני מסורתי. לא שומר שבת כהלכתה.

אבל קרו כמה דברים והייתי רוצה לדעת איך עדיף לפעול.

1. אם במהלך השבת כשאני קורא בתורה (את פרשת השבוע נגיד) מתעורר ריב עז בבית. מה לעשות?

2. במהלך השבת אכלתי שקית במבה וזרקתי את העטיפה על הרצפה. אם אני אחרי שבת שם בפנים לכלוך קטן זה נחשב שאני משתמש בזה ככלי?

3. אם מישהו בבית (אני או אחד ההורים לדוגמה) הדלקנו אור במהלך השבת, או שיכול להיות שהודלק אור במהלך השבת, כעיקרון משיצאה שבת אין מניעה מלהשתמש באור, נכון?

להבנתי הקלו יותר בזה.

אם אפשר את התשובות מעיקר הדין. לא לפי המחמירים.

אם אתה חושב שאתה מחמיר מדי בנושאים האלה אתה יכול להפנות אותי לרב אחר. כי אמרת למישהו ששאל אותך בנושא אחר שקשור לשבת לפנות לרב אחר כי אתה מחמיר מדי.

תודה.

תשובה

שלום וברכה

א. האם נכון להפסיק את הקריאה בתורה כדי להשכין שלום בבית ? נראה שכן. הדבר נובע בין מחשיבות השלום, ובין מהעובדה כי אם יש דברים שרק אתה יכול לעשות – מפסיקים תלמוד תורה לצורך הדברים האלה. משכינים שלום, וחוזרים ללמוד.

ב. את השקית השלכת, והפכת אותה לאשפה, וזה כמובן מותר בשבת. אם לאחר השבת החלטת להפוך אותה ל"כלי" – זה לא הופך להיות חילול שבת רטרואקטיבי.

ג. משעה שיצאה שבת אפשר להשתמש באור הזה.

כל טוב