שם לילד שמורכב מראשי תיבות של שני קרובי משפחה

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 27/11/22 16:49 ג בכסלו התשפג

שאלה

אני בהריון לקראת לידה עם בן בכור. חשבתי לקרוא לילד "אריאל" על שם שני הסבים שלי.

"אר" על שם סב אחד "יאל" על שם הסב השני.

האם זה בסדר ששם הילד יורכב מראשי תיבות של שמות שני אנשים? אולי עדיף בכל זאת לתת לו שני שמות?

או לפצל ולקרוא לילד הנוכחי על שם סב אחד ולילד הבא על שם השני?

תודה

תשובה

שלום וברכה,

ראשית, ברכת ה' עליכם לרגל הלידה.

לגבי השאלה על השם אריאל, זהו שם מצוין. אריאל זה גם אחד מהשמות של בית המקדש.

לגבי השאלה, שהמקור של השם מבחינתכם, זה שהוא בנוי משני שמות שונים, זה לא דבר שלילי, ולכן הרעיון הוא בסדר גמור.

בהצלחה רבה.