הזזת שקית אשפה בשבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/11/22 01:28 ה בכסלו התשפג

שאלה

שלום,

יש לי בחדר שינה על הרצפה שקית מהסופרמרקט בה אני שם מדי יום את כל הזבל של היום (טישו, כוסות חד פעמיים מתה למשל, כל מיני אריזות וכן הלאה). אני מדי פעם מזיז את השקית (מקרב למיטה, מקרב לכסא עבודה וכדומה) ולפעמים מרים אותה ומתעטש לתוכה. בערך פעם ביום אני מפנה את השקית ושם שקית חדשה. אני לא משתמש בפח כי אני רווק ויותר נוח לי השקית. האם יש איזשהי בעיה עם כל הדרך בה אני משתמש בשקית בשבת (להזיז, לזרוק לתוכה דברים, להרים להתעטש ואולי עוד דברים ששכחתי עכשיו לכתוב)?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

התירו לטלטל פח אשפה בגלל ריחם והיותם מלאי לכלוך, אבל לא סתם לטלטל אותם ממקום למקום כדי שתוכל להתעטש וכדו'. אלא אם הדבר מפריע בחדר אפשר להוציאו או להעביר למקום אחר.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ .