חינוך ילדים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/11/22 01:38 ה בכסלו התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב..

ילדתי נמצאת בבית ספר ממלכתי דתי בכיתה א, ישנם כמה דברים שמפריעים לי ורציתי לשאול מה ההלכה אומרת על זה.

א- ישנן ילדות (אוקראיניות) בכיתה שלובשות חצאית ממש קצרה , בלי גרביון , ממש חצאית קצרה . האם זה בסדר ?

ב- הבנים והבנות נמצאים בחלל מעורב בהפסקות (לא בכיתה ) האם זה בסדר?

האם היית ממליץ לי להעביר אותה לבית ספר יותר צנוע ?

תודה וחודש טוב

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הבנות שהולכות עם חצאיות קצרות פחות מטרידות, אבל השילוב עם בנים בהפסקות, זו רעה חולה, ועל כן אם אמנם יש אפשרות לשנות את צורת ההפסקות, בוודאי שיש להשתדל בכך, ומכיוון שלא רבים יתעסקו בכך על כן שכרה גדול מאד.

אם הנושא לא יתוקן, כדאי להסביר לילד שאנחנו שואפים ליותר, ועל כן אנו מעבירים אותך לבית ספר שיש בו רמה לימודית גבוהה וגם רמה דתית גבוהה יותר.אמנם זה מאמץ ללכת לבית הספר יותר רחוק, אבל בד"כ יש שכר לכל מאמץ.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ