נשואה מאוהבת בנשוי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 24/11/22 22:57 ל בחשון התשפג

שאלה

שלום אני אישה נשואה דתיה התאהבתי בגבר נשוי דתי ולדעתי גם הוא התאהב בי לפחות לפי מה שהוא מראה לי. השאלה שלי היא אם לא נממש את הקשר ביננו ורק נפנטז אחד על השנייה האם זה חטא חמור ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

חז"ל הדריכו אותנו שאיש ואשה צריכים להיות אחד בלב ונפש, לא חיבור מציאותי בלבד אלא גם חיבור רוחני, ואחד הדברים החמורים הוא שאדם חי אם אשה (או הפוך) ודעתו על אשה אחרת, החסרון הוא בכך שאדם שמדמיין לו אהבה אחרת אין דעתו בשלמות על אשתו, וכן אשה אם היא חושבת על אחר אין דעתה שלמה על האיש שלה. זהו פגם בכל הקשר הזוגי. ועל כן הגמ' אומרת שהילדים הנולדים מאיש שדעתו על אשה אחרת הם ילדים שיש בהם צד עבירה ביצירתן והם פושעים ומורדים. מלבד המוסר התורני יש גם מוסר אנושי שאיש ואשה דעתם שכל אחד הוא שייך כולו לשני (איש לאשה ואשה לאיש) ואם אחד מבני הזוג דעתו על אחר/ת יש כאן חוסר מוסר פשוט בסיסי.

המשחק הזה הוא לפעמים נעים להרגיש מחוזר/ת אבל זה מתחיל כמשחק ובד"כ נגמר גרוע ביותר. על כן הסירי ממך כל קשר עם האיש השני ואם ירמוז לך התרחקי ממנו כמפני אש, ואפילו את יכולה לומר לו שאינך רוצה כל קשר וכך תחזקי את ביתכם באהבה ושמחה.

חודש טוב ושבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ