הוספה רשמית של שם שני

הרב ירון אנגלמאייר הרב ירון אנגלמאייר 04/12/22 23:57 י בכסלו התשפג

שאלה

שלום,

שנים קראו לי בשני שמות, שם אחד שאיתו תקשרתי עם העולם ושם שהכירה רק משפחתי.

במשפחה שלי מאמינים שהשם שלנו הוא הגורל והמגן שלנו שעוזר לנו לחוות את חיינו ובשנה האחרונה אני מרגישה את עצמי חלשה, אני צריכה את העזרה של השם שבו קוראת לי משפחתי.

החלטתי שאני צריכה את השם הזה, שאני צריכה להוסיף אותו כשם שני רשמית, אבל פה אני נתקעת בבעיה:

אף פעם לא כתבתי את השם הזה ואיני יודעת איך יהיה נכון לכתוב אותו כך שהוא יתאים לי, שהוא יבתע אותי ואת מי שאני, הריי כל אות בשם דוברת על דברים שונים, על תכונות שונות, ופה אני צריכה עזרה, שיעזרו לי למצוא את השם שלי או שלפחות יפנו אותי היכן אני יכולה למצוא תשובה לשאלה זו.

בכבוד רב, רחל

תשובה

שלום רב,

עקרונית אם השם השני ניתן לך כבר מקדמת דנא את יכולה להשתמש בו ללא חשש.

לגבי צורת כתיבתו והאיות קשה לעזור כשאין גילוי על איזה שם מדובר.

בברכה רבה ובהצלחה, שתרגישי טוב וחזק,

ירון אנגלמאייר