כיבוד אב - האם אסור להתווכח עם ההורים ?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/11/22 10:51 ל בחשון התשפג

שאלה

שלום רב

קראתי ב"בן איש חי" הלכה הקשורה בכיבוד אב ואם ואשמח לביהור. "לא יכריע דבריו בפניו..וכל שכן לא יסתור דבריו בפניו.." האם ובמהלך שיחה עם הוריינ אמרים דברים שאני לא מסכים איתם /לא נכונים אני לא יכול לחלוק על דבריי הוריי ולאמר את דעתי?

תשובה

שלום וברכה

זו אכן שאלה כבדת משקל.

אנא קרא כרקע את המאמר: https://bit.ly/3hoEJ1c שמופיע באתר של צהר לאתיקה.

מתוך המאמר תראה כי הדבר יותר תלוי בסגנון מאשר במהות:

בוודאי שמותר לילד להביע את עמדתו, לטעון כלפי האב שהוא בוחר בדרך אחרת וכדו'.

אולם יש הבדל גדול בין סגנון של "להכריע" ו"יסתור" שהוא סגנון חצוף,

ובין סגנון עדין ומתווכח.

ניתן ללמוד זאת, לדוגמה, גם מסגנונו של אברהם אבינו עליו השלום, בעומדו מול הקב"ה (!) במעשה סדום.

הוא התווכח. אבל הבה נלמד ממנו את הסגנון.

כל טוב