שבת זקנים וילדים

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 30/11/22 15:01 ו בכסלו התשפג

שאלה

שלום הרב!

לסבתא שלי יש גירודים בגב ומקלחת מאוד מיטיבה איתה. האם מותר לי לקלח אותה בשבת במים חמים כשזה לא מדוד שמש אלא דוד חשמל שמופעל בשעות מסויימות?

וגם אני חושבת מה לגבי ילדים שהתלכלכו במשך השבת כמו עשיית צרכים וכו' ותינוקות שהם נורא רגישים לקור, האם מותר להם להתקלח בחם?

ואם לא, מה ניתן לעשות?

תודה רבה ויום נעים

תשובה

לשואלת שלום

ראשית כל נברך את אמך הי"ו שתתרפא רפואה שלמה ויאריך ה' ימיה בטוב ושנותיה בנעימים.

לגבי השאלה - העצה הטובה ביותר היא להדליק את הדוד בערב שבת, להתקלח, ושבשבת לא ידלק בכלל.

ואז עד הבוקר בדרך כלל המים כבר לא בחום שהיד סולדת בו (פחות מכ-45 מעלות) ואז מותר להתקלח במקום חולי וצורך כמו מה שתיארת.

בהצלחה רבה ובשורות טובות