ביצוע הדלקת נרות בגן של ילדים בשעות הבוקר/ צהריים כחלק ממסיבת חנוכה

הרב ירון אנגלמאייר הרב ירון אנגלמאייר 05/12/22 00:04 יא בכסלו התשפג

שאלה

שלום,

לאחרונה התבקשתי לברך במסיבת החנוכה של הבן שלי בגן על הדלקת נרות כדי לתת לילדים חוויה ואווירה של חג.

המסיבה עתידה להיות ביום שישי בשעות 11:00-12:00 באחד מימי השישי הקודמים ל 18 דצמבר (תחילת החג).

אני נמנה עם קהילת הספרדים ואנו נוהגים להדליק בזמן צאת הכוכבים או מאוחר יותר.

אינני יודע האם מותר להדליק נרות לפני שמתחיל החג, האם מותר להדליק בשעות הבוקר (זמן המסיבה עבור הילדים), ואם כן האם לומר את הברכה הרגילה? לדלג על חלקים?

אשמח לתשובתה מפורטת,

יעקב

תשובה

שלום רב,

הדבר תלוי מהי מטרת המסיבה. אם לשם בימוי טקס ההדלקה, אין זה מצדיק שימוש בברכות וכדאי לדלג עליהן, או לפחות לבטאן בלי הזכרת שם השם. אם לשם חינוך להדלקת נרות, כדי שהילדים יידעו לברך ולהדליק בצורה נכונה, מעיקר הדין יש להתיר לשם כך לומר גם את הברכות.

אולם עיקר תפקיד זה מוטל על הגננות, וסביר להניח שמטרת המסיבה יותר קרובה לאפשרות הראשונה.

לכן העצה הטובה תהיה, וגם אולי תתאים יותר לרוח המסיבה, שאחד הילדים, או כמה מהם ביחד (או אפילו כולם) יאמרו את הברכות, ובכך בוודאי תהיה תועלת חינוכית לחנכם לברכות.

בברכה רבה,

ירון אנגלמאייר