התערבות בין חברים על משחקי המונדיאל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 20/11/22 15:23 כו בחשון התשפג

שאלה

שלום לכבוד הרב,

כמה מחברי יזמו לקראת המונדיאל הקרב סוג של טורניר בין חברים שבו ננחש את תוצאות משחקי טורניר המונדיאל.

אופן ההתערבות נעשה באופן כזה שכל אחד מהחברים משלם מראש 100 שח לקופה מסויימת ומי שירוויח את מיטב הנקודות לפי הפגיעה שלו בתוצאות המשחקים יזכה בקופה.

האם הדבר מותר?

משום שהתשלום הוא הוא תשלום מראש לקופה לכן אולי אפשר לומר שמן הסתם כל אחד מהמשתתפים לקח בחשבון את האפשרות שבה הוא יפסיד את הכסף(רוב הסיכויים שהוא אכן יפסיד שהרי אנחנו בערך 15 חברים שמשתתפים כך שהסיכוי של אחד מאיתנו לזכות יחסית נמוך)

בתודה מראש והמשך שבוע טוב

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אמנם הלכתית נראה שיש מקום להקל בכך, על ידי צירוף דעות מתירות, אבל אפילו דבר שהוא מותר אין זה אומר שזה ראוי. אדם לא צריך כלל ללמוד להמר ולשחק במשחקים אלו, אלא כל כסף שמגיע לאדם מתוך עבודה הוא הראוי, ולא כספים שמגיעים מרווחים שתלויים הרבה במזל (לא הכל מזל).

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ