אמירת קדיש יתום

חדשות כיפה הרב דוד לוי 29/11/22 20:58 ה בכסלו התשפג

שאלה

שלום לכם

יש לי שאלה האם מחוייבים להגיד קדיש יתום שלוש פעמיים ביום הכוונה בוקר צהריים וערב

או אפשר גם לומר במנחה וערבית במקום בוקר זאת שאלתי

תודה דודו חממי

תשובה

שלום לך,

אמירת קדיש מועילה לנפטר פחות מלימוד תורה לעילוי נשמתו

ראוי לומר קדיש במשך השנה הראשונה לפטירתו , בכל התפילות. לאחר מכן בכל שנה ביום הפטירה בדיוק ולא בזמנים נוספים.

אם קשה עליך ההקפדה על כך, אתה יכול לפנות לקרובי משפחה שגם הם יאמרו קדיש על נפטר זה.

הסדר הוא בנים, חתנים, נכדים אחים . ניתן גם לבקש מאדם זר עדיף בתשלום , כי בכך הוא שכיר שלכם שיאמר עליו קדיש.

כדי לא להרבות באומרי קדיש בבית הכנסת - מומלץ לבקש זאת מאדם שגם כך אומר קדיש שיכוון גם עליו ראוי שיזכיר את שם הנפטר פעם בחודש

בהצלחה דוד לוי