מי לא קם לתחיית המתים?

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 16/11/22 23:06 כב בחשון התשפג

שאלה

שלום הרב

על איזה עברות לא קמים בתחיית המתים

תודה מראש

תשובה

לשואלת שלום,

לדעת הרמב"ן שתחיית המתים היא השלב המקדים לחיי העולם הבא, נראה לומר שמי שאין לו חלק לעולם הבא, לא יקום בתחיית המתים.

יש רשימה של מי שאין לו חלק לעולם הבא במסכת סנהדרין (דף צ' וסביבתו).

ביניהם: מי שלא מאמין בתחיית המתים, ועוד. וכן מי שהלווה בריבית לא יקום בתחיית המתים (תוס' מסכת סוטה דף ה).

לדעת הרמב"ם והרלב"ג תחית המתים הוא תהליך משני ומאוד מצומצם בהיקפו, כך שרוב האנשים לא יקומו בתחיית המתים, וגם אלו שיקומו ימותו קצת אחרי זה, ונעבור כולנו לעולם הבא שהוא עולם נשמות.