קריאת שמע שעל המיטה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 29/11/22 21:37 ה בכסלו התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני מאוד רוצה בעזרת ה׳ להתחיל לקרוא בלילה את קריאת שמע שעל המיטה אך אני לא יודע בידיוק את הכללים, לדוגמה: אם סיימתי לקרוא ופתאום אני לא נרדם או שאני נרדם בבוקר בשעות 5 או 6 בבוקר או שפתאום באמצע הלילה אני אוכל או שותה כי הבנתי שאחרי ״המפיל״ אסור לאכול ומתי אין להגיד קטעים מתוך קריאת שמע שעל המיטה בשבת או ביום טוב, אשמח לתשובה מפורטת בכדאי שאבין. תודה רבה רבה מעריך מאוד את תשובתך שתיתן לי ובעזרת ה׳ יתברך ניזכה להיתבשר בבשורות טובות אמן!!

תשובה

שלום לך ותזכה למצוות,

העיקר זה לומר קריאת שמע עצמה - אם לא התפללת באותו יום תפילת ערבית אז עליך לומר את 3 פרשות קריאת שמע.

אם אינך הולך לישון בשעה מקובלת אז תאמר זאת סמוך לחצות הלילה.

שאר הדברים מופיעים בסידורים.

ברכת המפיל אומר בשם ומלכות רק מי שהולך לישון לפני חצות הלילה.

לאחר חצות אומרים אותה בלא הזכרת שם ומלכות.

אחרי ברכת המפיל יש להמנע ככל שאפשר מדיבור או עשית דברים נוספים - כמובן שאם לא נרדמת אתה יכול לקום ללמוד וכד'

בהצלחה דוד לוי