האם מותר לאכול בשבת בשר שבושל במעשנת בשרים?

חדשות כיפה רבני כושרות 09/11/22 22:17 טו בחשון התשפג

שאלה

שלום רב

האם מותר להכניס בשישי בבוקר בשר למעשנת בשרים, ולאכול מהבשר בארוחה של ערב שבת לאחר הקידוש? הבשר עצמו כבר יהיה מוכן לגמרי או מוכן ברובו כבר בכניסת השבת, הוא רק ישאר במעשנה עד לסעודה עצמה בשביל להשתבח או להישאר חם. כמובן שלא יגעו כלל בבשר או במעשנה עצמה או בכל דבר שקשור לתהליך בישול הבשר מכניסת השבת עד רגע הוצאת הבשר החוצה מהמעשנה.

אשמח אם התשובה תגיע לפני הקניות של יום חמישי לכבודה של שבת המלכה

תודה רבה רבה

תשובה

שלום וברכה

אם הבשר מוכן לחלוטין בערב שבת, ואפשר עקרונית להגיש אותו כך - מותר.

בברכה

יצחק דביר.