מניין האנשים של פרעה ידעו לקרוא בכוכבים?

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 09/11/22 12:50 טו בחשון התשפג

שאלה

שלום

סיקרן אותי מניין האנשים של פרעה ידעו לקרוא בכוכבים, כוחות טומא פנו אליהם? מאיפה המידע זה הונגש להם, ולמה כתוב בתנך כמו שהיה אפשר להפוך מקל לנחש. אלה היו כישופים בספרי יהדות עתיקים? מאיפה בן אדם היה יכול לעשות דבר כזה ואיך. ולמה היום אין מקרים כאלה?

תשובה

לשואל שלום, התשובה לשאלתך נמצא במדרש על ספר בראשית, מובא ברש"י על הפסוק

"וְלִבְנֵי הַפִּילַגְשִׁים אֲשֶׁר לְאַבְרָהָם נָתַן אַבְרָהָם מַתָּנֹת וַיְשַׁלְּחֵם מֵעַל יִצְחָק בְּנוֹ בְּעוֹדֶנּוּ חַי קֵדְמָה אֶל אֶרֶץ קֶדֶם"

אומר רש"י: "פירשו רבותינו, שֵם טומאה מסר להם".

יש כוחות טומאה שפועלים במציאות ובאמצעותם ניתן לעשות כשפים.