מה ללמוד בישיבה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 20/10/22 11:20 כה בתשרי התשפג

שאלה

שלום וברכה לככבוד הרב. רציתי לדעת מהו הסדר של המסכתות שנוהגים ללמוד הן בישיבה קטנה והן בישחבה גדולה, ולדעת למה הסדר נקבע כך דווקא. תודה רבה.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

השאיפה של כל יהודי היא ללמוד תורה יום ולילה ולהקיף את המקרא והמשנה התלמוד (בבלי ירושלמי)ראשונים ואחרונים הלכה אגדה מוסר מדרש וקבלה.

על מנת שיהיה לתלמיד בישיבה כל שהיא יכולת להתמודד עם החומר העצום הזה כדאי לאמץ שיטה שתקנה לך כלים נכונים ללימוד עצמי.

יש ישיבות שבוחרות להתחיל עם מסכת כתובות ויש ישיבות שבוחרות להתחיל עם מסכת בבא קמא וכו וכו וכו כל ישיבה ודרכה בלימוד.

והטוב ביותר זה ללמוד לפי הסדר שסדרו חזל את המסכתות בסימן "זמ"נ נק"ט . וכמובן להתחיל במקרא ואח"כ במשנה ורק אח"כ בתלמוד .

כדאי לך להתייעץ עם רב בישובה על מנת שהוא יאמוד את יכולתך ויתאים לך מסכת שתוכל להתמודד איתה וגם להצליח ללמוד אותה היטב.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.