שמיעת שופר וראש השנה למי שחולה קורונה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/09/22 12:24 כז באלול התשפב

שאלה

חליתי בקרונה, מה אני אמור לעשות לגבי מצוות שמיעת שופר ובית כנסת? אני חייב להיות בבידוד.

האם אני יענש על זה? מה הדין שלי?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אדם חולה שאסור לו ללכת לבית הכנסת, לא יענש על כך.

גם אדם בריא - ראוי שיבוא לבית הכנסת לא בגלל פחד מעונש אלא בגלל שהוא רוצה להתפלל.

1. אפשר להתפלל בבית. בתקופת הסגרים כולנו התפללנו בבית. עקר התפילה זה לא המנגינות אלא המילים. קח מחזור ותתפלל בנחת ובשמחה.

2. תשתדל למצוא מי שיהיה מוכן לתקוע עבורך. הוא יכול לעמוד בחצר ואתה בחלון. או שהוא יהיה בחדר מדרגות בחוץ, אתה בתוך הבית והדלת פתוחה (יוצא ידי חובה גם בדלת סגורה).

אם אתה מתקשה למצוא בקהילה שלך מי שיתקע לך - להלן מיזם "בעל תוקע לכל חולה" - תנסה לפנות אליהם.

קישור: https://www.kikar.co.il/haredim-news/427648