צום יום הכיפורים - ללא שתיה נוצרת בעיה רפואית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 20/09/22 11:08 כד באלול התשפב

שאלה

שלום רב

במשך השנה, אם אני ממעיטה בשתייה, אני מגיעה לצריבות קשות במתן שתן (סליחה). בתשעה באב האחרון נאלצתי להפסיק את הצום בסביבות השעה 14:00 ולשתות ללא הפסק. לבסוף, נאלצתי לפנות למוסד רפואי ובו הוחלט כי הצריבות הקשות נובעות מהתייבשות. יש לציין כי יומיים לפני הצום שתיתי הרבה מאד והגעתי לצום רוויה מאד. אני דואגת לקראת צום יום הכיפורים. מה ניתן לעשות ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

צריך לפנות לרופא שיגיד את כמות השתיה הנצרכת. כדאי לשתות לשיעורים משעות הבוקר (11-12) כל 9 דקות לפחות 40 סמ"ק מים או יין. אם הרופא יגיד שאת צריכה כמויות גדולות יותר צריך לשמוע בקול הרופא לאחר התייעצות עם רב.

כתיבה וחתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ