להתפלל לפי הקבלה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 20/10/22 12:03 כה בתשרי התשפג

שאלה

שלם לרב הייתי באיזה בית כנסת בתפילת שחרית וראיתי על השולחן שמונח שם דף עם הרבה שמות קודש לא הבנתי כלום אבל ראיתי שכתוב שיש שם 4 מעשים שצריך לעשות בבוקר ולפי סדר מסויים .אני לא נרגע ממה שראיתי בדף אתה יכול להסביר לי מה זה 4 מעשים שעושים בבוקר?. בבקשה זה ירגיע אותי

עידו סמיון רעננה

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

ראשית יישכ עצום שהייתה בבית כנסת לתפילת שחרית .אשריך!!

אבל לא כדאי לך לחזיק בידך שמות קודש ולהתעסק עם זה .כי זה רק לאנשים מסויימים ויחדי סגולה שהכשירו את עצמם לכך בלימוד תורה ובתיקון המידות ובטבילה במקווה.

אני מציע לך לשכוח את זה ולא לשקוע בזה .

אבל כיוון ששאלת אני אכתוב לך בקצרה.

העולם שבו אנו חיים הוא עולם מציאותי גשמי אבל יש עולמות רוחניים הגבוהים מאיתנו וכל פעולה שאנו עושים בעולם הגשמי משפיעה מאוד בעולמות רוחניים.

למשל העולם הרוחני מורכב גם מפנימיות וחיצונויות והוא מחולק לתתי עולמות כגון עולם האצילות עולם הבריאה ,יצירה, עשיה ואם אנו למשל מברכים ברכת אשר יצר בבוקר אנו פועלים בעולם הרוחני העליון שהוא עולם העשיה ובצד הפנימי שלו דווקא

ואם אנו נוטלים ידיים בבוקר אנו פועלים בעולם העשיה בצד החיצוני שלו דווקא

ואם אנו לובשים טלית קטן אנו פועלים בעולם העשיה בצד הפנימי שלו

ואם אנו מתעטפים בטלית גדול אנו פועלים בעולם העשיה בצד החיצוני שלו וכן על דרך בכל מצווה ומצווה לפי סדר העולמןת הרוחניים.

ה4 מעשים שראית הם יפנה ויטול טלית קטן וטלית גדול תפילן של יד ותפילין של ראש.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.