הוספת אות בשם

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 20/10/22 12:54 כה בתשרי התשפג

שאלה

שלום רב, לפני מספר שנים הוספתי את האות א לשמי הפרטי. (היה -קרן, כעת-קארן), מכיוון שלא היו לי אותיות אהוי בשמי המלא., זה נעשה בהחלטתי, אחרי תקופה ארוכה וסבוכה רצופת עצב, אכזבה וחוסר יכולת למצוא אופק בחיי. אני כיום מרוצה משמי. כמובן שלא קרה איזה קסם, אבל אני במקום אחר מבחינה נפשית ורוחנית תודה לאל, , יש על מה עוד לעבוד ולשפר, אבל אני חזקה, מוכנה ושמחה לחוות אתגרים ואת החיים בעצם. אמרו לי לאחרונה שלא הייתי צריכה להוסיף ולשנות את שמי מכיוון שעכשיו אני עם מס' קארמטי, סוחבת עול מגלגול קודם, נורמולוגית זה לא מיטיב עימי... רציתי לשאול האם אכן, ומה העמדה מבחינת הקבלה בנושא? תודה רבה מראש ושבוע מצויין

תשובה

ב"ה

שלום.

אם את מרגישה עם עצמיך טוב ואת מתפתחת מבחינה רוחנית אז איפה בדיוק הבעיה?

אגב,הפסוק שלך בהוספה בסוף תפילת 18 הוא פסוק מעניין ומיוחד " קןל ה' שֹׁבֵר אֲרָזִים וַיְשַׁבֵּר ה' אֶת אַרְזֵי הַלְּבָנוֹן

לא כדאי לך לשמוע על מיני עצות מסביב תשמעי רק ללב שלך ולמה שאת מרגישה.

אני מניח שאת מכירה את הסיפור על אב ובנו שהלכו לטייל ברכיבה על החמור שלהם

פגש אותם אדם אחד בדרך וגער בהם על כך שהם לא חסים על החמור ושניהם יחד יושבים עליו עם כל כובד משקלם.

הם שמעו לו והאב ירד והבן נשאר לרכב על החמור.

לאחר כמה דקות פגש אותם אדם נוסף וגער בהם על כך שהבן רוכב והאבא הולך ברגל וזה לא כבוד לאבא שהבן ירכב והאב המבוגר ילך ברגל.

הם שמעו לו והאב רכב על החמור והבן הלך הרגל.

לאחר כמה דקות פג אותם אדם וגער בהם על כך שהאב רוכב על החמור והבן הצעיר הולך ברגל וזה התעללות בילד צעיר.

הם שמעו לו וירדו מהחמור והלכו ברגל.

לאחר כמה דקות פגש אותם אדם וגער בהם שהם לא חסים על החמור ונותנים לו ללכת ברגל.

אז כבר הם לא ידעו מה לעשות וסחבו את החמור על הכתפיים שלהם....

מסקנה לא צריך לשמוע מכל מה שכל אחד אומר לך לעשות .

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.