פסוק לשם בינימין

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 20/10/22 12:21 כה בתשרי התשפג

שאלה

שלום הרב,

אנו מחפשים פסוק מתאים להזמנה לבר מצווה לבננו בנימין.

בר המצווה בפרשת חוקת,

חיפשנו בפרשה וגם בתנ״ך לפי השם בנימין,

נשמח לעזרה

בתודה מראש

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

מזל טוב לבר המצווה. ויהי רצון שתזכו לגדלו בבריאות בטובה ובנחת אמן.

אולי כדאי לכוון את הפסוק לפי האופי של הילד ולאו דווקא לפי השם שלו.

ואם תרצו לפי השם הרי לְבִנְיָמִן אָמַר יְדִיד יְהֹוָה יִשְׁכֹּן לָבֶטַח עָלָיו חֹפֵף עָלָיו כָּל הַיּוֹם וּבֵין כְּתֵיפָיו שָׁכֵן

ואם בנימין הוא ידי ה הרי שעליו נאמר

"יָבוֹא יָדִיד בֶּן יָדִיד, וְיִבְנֶה יָדִיד לְיָדִיד בְּחֶלְקוֹ שֶׁל יָדִיד, וְיִתְכַּפְּרוּ בּוֹ יְדִידִים"

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.