תפילה לנשים בבית כנסת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/08/22 14:14 א באלול התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני מתפללת מדי יום שחרית ומנחה (ולפעמים ערבית) לבד בביתי, אך יש לי בית כנסת קרוב לבית שאני לא יודעת אם עדיף (או צריך) להתפלל בו במקום לבד בבית. בנוסף, אני אשכנזייה שמתפללת עם סידור ספרדי (כשהתחלתי להתפלל היתה לי אפשרות ללכת רק לבית כנסת ספרדי), האם עליי לעבור להשתמש בסידור אשכנזי?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

החשיבות של תפילה בבית כנסת היא בעקר כשיש תפילה במניין. אין לנשים חובה להתפלל במניין.

יש יתרון של תפילת עמידה במניין וגם אפשר לשמוע קדיש, קדושה וברכו.

מעט מאוד נשים נהגו להתאמץ להתפלל בימי חול במניין.

אם יש לך סידור ספרדי, את מתפללת במניין ספרדי, כך התרגלת וקשה לך לשנות - את יכולה להמשיך כך.

אבל אם את מתפללת במניין אשכנזי ואת אשכנזיה - נכון יותר לחזור למנהג האבות.

מצרף כאן קישור לתשובה של הרב מלמד שליט"א: https://www.yeshiva.org.il/ask/85210