ענבים של שמיטה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 25/10/22 09:06 ל בתשרי התשפג

שאלה

בחצר המשותפת של הבית המשותף שלנו גדלה גפן המניבה לכולנו, דיירי הבית, ענבים מדי שנה וכן גם השנה. החצר פתוחה לדיירים, לאורחיהם וכן לציבור העוברים ושבים. הצבת שלט המצביע על הפקרת אשכולות הגפן, לא נראית נאותה לחלק מהדיירים.

יש להגיע להחלטה מה לעשות עםהאשכולות המבשילים והולכים ומושכים בצבעיהן וריחם בעלי כנף וכן חרקים.

האם אנו יכולים לתלוש אשכולות בשלים, ולאחר הפרשת תרומות ומעשרות כדין (ולקוברן או לפודתן בכסף) לחלקם בין דיירי הבית?

הזנחת האשכולות על הגפן תיפגע בגפן.

בתודה מראש,

אבנרם.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

בודאי שאתם יכולים לזמור את עץ הגפן מאשכולותיו ולחלקם לדיירים .ולכל דכפין. כדאי מאוד להדגיש בפני הדיירים שענבים אלו קדושים בקדושה מיוחדת ויש להם טעם משובח והם קדושים בקדושת שביעית (לא עליך האחריות אם יהיה איזה דייר שלא ינהג בקודשת שביעית בפירות )

"והיית שבת הארץ לכם לאכלה" ואם בכל זאת הדיירים לא רוצים ויש לך כמות גדולה של ענביםמ ואפשר גם לעשות מענבים אלו יין ומיץ ענבים. זה טעים בריא ומשובח!

בתאבון,

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.