קודשת שביעית בתמרים מהגדיד החדש

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 25/10/22 09:42 ל בתשרי התשפג

שאלה

שלום לכבוד הרב. אני מכינה עיגולי תמרים מתמרים טריים של הגדיד החדש כעת ומקפיאה אותם לפסח. יש על הגלעינים גם מבשר הפרי וזה בלתי אפשרי להפריד ממש ממש את הפרי מהגלעין. האם על הגלעינים יש קדושת שביעית או שאני יכולה לזרוק אותם לפח?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

נפסקה ההלכה שבשר הפרי שנמצא בזית או בתמר או בשזפים וכיוצא בו יש בו קדושת שביעית ולכן אם מפרידים את בשר הפרי המגרעין אין בגרעין קודשת שביעית ואפשר לזרוק את הגרעינים.

גם אם נשארו שאריות של הפרי על הגרעין השאריות האלו הם מועטות ובטלות אגב הגרעין ואין בהם קודשת שביעית. אולם מי שרוצה להחמיר ולזרוק את הגרעינים בשתי שקיות (כדרך כבוד) תבוא עליו ברכה אולם אין חיוב לעשות כך. ולכל הדעות אם שמים את הגרעינים בקומפוסט אין בזה בעיה וכן אם מדובר ביבשים אין בזה כלל בעיה.

חוץ מזה אם את מכינה לפסח צריך להקפיד ששטח ההכנה יהיה נקי מחמץ וכן הכלים שבהם את משתמשת יהיו כשרים לפסח.

בהצלחה ,

עוזיאל אליהו,

.