זוג אוהבים רווקים יכולים להיות בגן עדן?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 20/10/22 14:09 כה בתשרי התשפג

שאלה

שלום, כבוד הרב!

האם זוג מאוהבים (שניהם רווקים) יכולים להפגש ולהיות זוג גם בעולם הבא?

תשובה

ב"ה

שלום.

לא יודע מה יש בעולם הבא.

אבל זוגיות קשורה לנשמה ונשמה קשורה לחיבור של זכר ונקבה

וחיבור של זכר ונקבה לא מתחיל בעולם הזה אלא הוא היה קיים כבר בעולם הנשמות.

כלומר רק כמשל לסבר את האוזן לפני שאדם (אדם= זכר ונקבה) נולד הם היו יחד נשמה אחת חצי ממנה הייתה זכרית וחצי ממנה הייתה נקבית.

וכשאדם נולד הוא חי את חיו כאן בעולם הזה וניתנת לו הנשמה שלו ואז הוא מחפש את האבדה שאבדה לו וזה החצי השני של הנשמה שלו .

ברגע שהנשמות נפגשות אז יש חתונה וושמחה גדולה על איחוד הנשמות.

ורק כשנשמה זכרית פוגשת נשמה נקבית יכול להווצר מזה חיים של שמחה על הקמת תא משפחתי בעם ישראל שיש לו המשך וקיום ניצחי כי כל מטרת המפגש בין הנשמות הוא לא רק לתועלת עצמית של הנאה וחברות וכו אלא גם ובעיקר ליישב את העולם ולייצר דורות של נשמות חדשות שגם הם ימשיכו ליישב את העולם ולהטיב לכל.

בברכה,

עוזיאל אליהו

.