התערבות בנישואין במקרה בגידה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/11/22 16:43 כו בחשון התשפג

שאלה

גיליתי שאישתו של חבר בוגדת בו ויש לי אפילו דרך להוכיח האם אני צריך להראות לו?

תשובה

שלום וברכה

זו שאלה עדינה מאוד ורגישה מאוד.

שאל את עצמך את השאלה בכיוון ההפוך: מה היה קורה אם חס ושלום (רק לצורך הדוגמה) זה היה קורה לך, וחברך לא היה מספר לך.

כמובן שהדבר מחייב קודם כל ניקוי עצמך מכל רצון לפגוע, והתכווננות לשם שמיים בלבד, כמובן שזה מחייב אותך לדעת ממש ובוודאות, ולא בחשד; כמובן שזה מחייב אותך לעשות את זה בזהירות ובעדינות, כדי שתוכל לצאת מכך צמיחה ולא שבירה, אולם נראה כי הנזק מאי-סיפור וגילוי בהמשך עלול להיות הרבה יותר חמור מאשר לספר לו בדרך הראויה.

הלוא כן ?

כל טוב