אמונה

חדשות כיפה הרב ישראל אלתר 31/10/22 23:37 ו בחשון התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לי שאלה שממש מציקה לי כבר המון המון זמן.

לכל דבר בתורה יש סיבה, האמונה בה' היא מבוססת ומנומקת, יש מיליון ואחת הוכחות והסברים שעם ישראל הוא עם ה', שאנו עם סגולה וכו...

כיצד ייתכן אם כך שרב העולם יבחר להאמין ברע? הנצרות והאיסלאם הרבה יותר גדולות מהיהדות... איך ייתכן שכולם יחיו בשקר? למה שאנשים לא ירצו להתקרב לטוב הגמור, לאמת. למה שאנשים בעלי שכל יבחרו בשקר?????

אני בטוחה שיש תשובה אני רק לא מצליחה לסדר את זה בראש

תשובה

שלום וברכה,

תחשבי על אדם שנולד בסביבה שבקושי מכירה יהודים, הוא עצמו יכול להיות נוצרי, מוסלמי או חסר כל זהות דתית - אדם כזה יכול להיות שבכלל לא שמע על היהודים.

אם הוא איש אמת ששואף לטוב, מן הסתם ינסה להסתכל וללמוד מתוך הדת שלו כיצד מגיעים לטוב. ישנם לא מעט פילוסופים, אנשי דת ואנשי מחשבה שאינם יהודים שעשו זאת - חיפשו את האמת והטוב בתוך עולם המושגים בו הם נולדו ומשם צמחו. כלומר, זה שאינם מכירים או מאמינים ש-ה' א-לוקי ישראל מלך, אין זה הופך אותם לאנשים רעים בהכרח.

מצד שני, ישנם לא מעט אנשים שהאמת או הטוב כלל לא מעניינים אותם אלא רק העונג האישי שלהם - ולכן אין להם בעיה לחיות בשקר ולהאמין ברע. הוכחות שכליות לא מהוות בשביל אנשים מסוג זה שיקול (תלוי עד כמה הם שקועים בעצמם).

בעזרת ה', אנו מצפים ומייחלים ליום שבו יודו כל גויי תבל כי "ה' א-לוקי ישראל מלך, ומלכותו בכל משלה".