חתונה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 31/10/22 20:24 ו בחשון התשפג

שאלה

קבעתי עם הארוס שלי תאריך לחתונה, ב-13/09/2023

המשפחה שלו אומרת שעדיף שלא נתחתן בתאריך הזה, וכל כך רע לי.. כי כל כך התחברתי נפשית לתאריך הזה, ורק הנוצרים מאמינים שזה תאריך לא טוב, אבל מבחינת היהדות, 13 זה מספר טוב, ואפילו דחו את המספר 12 בשביל המספר 13, הוסיפו אותיות ומספרים לכל מיני מקומות בשביל שיהיה 13 ולא 12

מה אתה חושב כבוד הרב? התאריך הוא בסדר ?

תשובה

שלום וברכה,

לא נראה שיש בעיה להתחתן בתאריך שכתבתם, בכל אופן, אנחנו צריכים להתייחס רק לתאריך העברי

ולא הלועזי.

ברכה והצלחה