בית מדרש בסניף

חדשות כיפה הרב דוד לוי 29/11/22 21:31 ה בכסלו התשפג

שאלה

שלום הרב אבירם,

בסניף שלנו יש בית מדרש, בית המדרש נמצא בתוך קרוון וברוך ה' יש לנו בו ארון קודש עם ספר תורה והרבה ספרי קודש.

עקב כך שאנחנו נמצאים בסניף יוצאים הרב מאוד מצבים שאנשים רוצים/צריכים לדבר ביחידות, ישב"צים, פעילויות וכו'.

בית המדרש כנראה נבנה בקרוון על סמך זה שהוא זמני ובעתיד יבנו לו בניין קבע.

עכשיו השאלה היא איך להתייחס לבית המדרש?

האם אפשר לערוך שם ישב"צים ופעילויות?

האם אפשר סתם לדבר שם?

כרגע יש על ספר התורה הנמצא בתוך ארון הקודש טלית ויש פרוכת מחוץ לארון הקודש, האם זה מספיק בשביל לערוך שם ישב"צים או סתם לדבר שם?

ועוד שאלה אחרת בנושא, האם אפשר לאחסן דברים בבית המדרש?(כמובן שזה לא יהיה עיקרו אלא רק הדברים שהם דרך אגב כגון שולחנות, מקרן, כלי אוכל...)

כרגע ברוך ה' יש לנו צב"מ ואנחנו תמיד נועלים את בית המדרש כדי שלא ייקחו משם דברים או ייבזו את בית המדרש וזה יוצר מצב שיש אנשים שאנחנו לא משאירים לבד בבית המדרש מחמת כך שהם ידברו דברי חול בבית המדרש וייבזו אותו.

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה ותזכו למצוות

אינני הרב אבירם ואינני יודע מדוע השאלה הגיעה אלי אבל אני מוצא לנכון לענות לך

מה שיש לכם בסניף זה חדר פעילות שאתם רוצים שישמש גם לבית מדרש.

הדרך הנכונה היא לכסות את ספר התורה וארון הקודש בפרוכת כפי שתארת

ובנוסף ולהוסיף לפני הארון מחיצה בוילון מהתקרה שאותה אתם סוגרים כאשר אין תפילה ולימוד ואז החלק שמאחורי הוילון הוא משמש ללימודי קודש ולתפילה ושאר החדר הוא בשימוש חול. אם קשה לארגן וילון כזה מפריד שסגור ברוב הזמן, ניתן להציב שם מחיצות ניידות .

יש לציין שלא ניתן לעשות זאת בבית כנסת או בבית מדרש אלא רק בחדר שמטרתו פעילות ואין לכל החדר קדושת בית כנסת.

בהצלחה

דוד לוי

# חבל שאין לכם רב לסניף או לישוב / שכונה שלכם, כיון שהדרך הנכונה היא לשאול אותו