האם מותר לא לדבר עם אבא כלל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/08/22 18:44 כ באב התשפב

שאלה

שלום רב

אני בן 13

אני רוצה לשאול את הרב שאלה.

האם מותר לא לדבר עם אבא שלי? אבא שלי המון פעמים גורם לי צער..

הוא תמיד קורא לי שקרן ולא מאמין לי לשום דבר (שום דבר!) וזה מאוד פוגע.

הוא תמיד חושב שרק הוא צודק ושאני לא ואף אחד לא.

אני פשוט רוצה לא לדבר איתו ללא יותר משבוע כדי לקוות שזה ישתפר.

אני יודע שצריך לדבר איתו לפני אבל הוא לא יכול. הוא לא רוצה לשמוע דעות של אחרים ולא אכפת לו.

אני קצת מפחד לדבר איתו שהוא מאוד פוגע בי ושיפסיק (למרות שהוא יודע את זה, אני תמיד אומר לו).

למרות שהוא כן אוהב אותי ואני יודע את זה.. המון פעמים הוא גורם לי צער גדול..

תודה רבה...

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

קשה מאד לבן לחנך את אביו. אבל מאידך דבריך מובנים מאד וניכר שאתה בן טוב אוהב ורוצה לחיות חיים טובים. על כן אולי כדאי לבקש מקרוב משפחה שידבר תחילה עם אביך על כך שאתה נפגע וכדו'. כמו כן ראוי ללמוד איזה נושא ביחד, כדאי אולי לצאת לטיול ביחד, ובכך הקשר יהיה חזק ובריא, עונש של מניעת דיבור לא יוצר משמעות חיובית רק שלילית וזה כעין גלגל שהולך ומחמיר. על כן נסה להתחבר מתוך שמחה ולא בתור עונש לאבא. שלמה המלך אמר "כמים הפנים לפנים, כן לב האדם לאדם" ככל שתגלה לו יותר אהבה וקשר הוא ג"כ יגלה את אהבתו לקשר עמך.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ