דוד ומיכל

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/08/22 18:42 כ באב התשפב

שאלה

שלום לך כבוד הרב רציתי לשאול , מדוע דוד לא התייחס יפה אל מיכל ? כל היחס שלו אל מיכל לא מוציא אותו טוב, הרי היא הצילה אותו משאול ..ועצם כך ששאול רצה להרוג את דוד זה גם מוציא את שאול באור לא טוב , והשאלה שלי ממה נובע כל ההתנהגות הזו ?

תשובה

שלום וברכה

מאמר יפה על השאלה הטובה הזו: https://www.hatanakh.com/sites/herzog/files/herzog/mega36_bazak.pdf

ובעיקרו - אכן מיכל היא האישה היחידה בתנ״ך שכתוב עליה כי היא אהבה איש (תמיד תיאורי האהבה הם של איש לאישה). אך נראה שדוד נשאה בשל מעמדה והיותה בת מלך. הפער הזה הוא יסוד כל המורכבות.

כל טוב ושוב יישר כוח