שינה עם בגדים ונעליים

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 01/02/21 19:18 יט בשבט התשפא

שאלה

אחותי בלילה נרדמת בטעות אם הבגדים שהיא לבשה באותו יום

האם מותר להירדם עם הבגדים שלבשתי באותו יום?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

אינני מכיר מקור שאוסר לישון עם בגדים של אתמול או בגדים שרוצה ללבוש מחר.

מוכח מכמה מקורות שבזמן חז"ל היו רבים שהיו ישנים ללא בגדים כלל, אך אין בזה עניין הלכתי. ולהפך יש מעלה לישון בצניעות מסוימת.

כמו כן, כדי לברך ברכת "מלביש ערומים" בבוקר לפי רוב הפוסקים צריך ללבוש בגד מסוים, ולכן אם אדם לבוש כולו, הוא נכנס למחלוקת הפוסקים, ולכן ראוי ללבוש בגד מסוים.

בנוסף מופיע עפ"י קבלת החיד"א (בעבודת הקודש סי' ז' אות קי"ב) שיש להיקפיד שלא לישן עם ברזל על גופו.

וכן לגבי שינה עם נעליים מובא בחז"ל (יומא ע"ח ב) הישן במנעליו טועם טעם מיתה, וגם גורם לשכחה.

וראיתי שבפסר פסקי תשובות (הערות סימן רלט הערה 90) כתב: "ובספר אהלך באמתך פי"ב סעי' כ"ח כתב דדווקא בישן במטה או שינת קבע על ספסל וכדו' קיימת קפידא זו, אבל הישן בישיבה בכסא וכורסא וכדו' אפילו שינת קבע אין צריך להסיר מנעליו".

מכל האמור, אם מישהו נרדם עם בגדיו הוא לא צריך לחשוש שעבר איסור.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן