החפצה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/03/21 09:58 יא בניסן התשפא

שאלה

במסכת כתובות ס"ה א, מסופר על הרב שעזב את בית הדין באמצע דיון עם גב' חמא, ורץ לאישתו, ביתו של רב חיסדא כי יצרו תקפו.

מובן לי שקיום יחסים מצבצעים אך ורק במסגרת המשפחתית, עם אשתך, אך אין כאן החפצה? האשה לא הפכה בין רגע לכלי בו אני פורק בו מתי שנוח לי?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

האישה אינה כלי לפרוק מתי שנוח.

אין כאן החפצה של האישה אלא קבלת עזרה מהאישה כדי לפתור התעוררות גדולה של היצר.

רבא לא ראה באשתו חלילה, כלי לפורקן היצר. נוצרו נסיבות מיוחדות שעוררו את היצר שלו. זה מקרה חריג, ואכן במקרה זה הוא היה צריך לקבל את העזרה מאשתו.