תת מודע

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 13/09/02 14:19 ז בתשרי התשסג

שאלה

שלום רב

ישנו ספר הניקרא "כוחו של תת מודע" הוא אומר שאפשר להשתמש בתת המודע כדי לממש דברים ע"י כך שמאמינים במשהו הרבה מאוד כגון:

הוא הביא מקרה של אבא שביתו חלתה והאבא תמיד אמר "הייתי מוכן לאבד את ידי כדי שבתי תחלים"

ובאמת זה קרה הוא אבד את ידו וביתו החילמה.

או עוד מקרה:אשה אחת ראתה איזו מזוודה שהיא רצתה מאוד אבל היא לא יכלה לקנותה והיא נזכרה בדברי כותב הספר שאם מאמינים במשהו הרבה אז זה יתממש ובאמת היא האמינה בזה ולבסוף מישהו הביא לה כזאת מזוודה.אלו הם רק חלק מן הדוגמאות. מה דעת הרב על תוכן דבריו של כותב הספר

בתודה מראש

נ.ב.

כותב הספר הוא גוי והוא לא מכחיש את מציאות הבורא ודווקא ההפך הוא הביא כמה דוגמאות שבהם היה כתוב על הבורא .

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום

אני לא מכיר את הספר.

דע לך כי חזל אומרים שתמיד האדם צריך לפתוח את פיו לטובה כי " ברית כרותה לשפתיים"
כלומר יש משמעות אדירה לכל מילה שאדם מוציא מפיו.[
ולכן קדושת הדיבור בעם היהודי היא דרך חיים !!!
לא מותר להגיד הכל ,
וכשאומרים מריך לומר נכון,
וזו הסיבה שאנו מברכים אחד את השני כי ברית כותה לשפתיים.

בברכה,

עוזיאל