תשע שאלות על השובבים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 12/01/03 06:40 ט בשבט התשסג

שאלה

ב"ה-בס"ד

לכבוד הרב שלום וברכה!!!

רציתי לשאול על השובבים:

א) זה בכלל רצוי לצום לפני שמתחתנים?

ב) מהו סדר התפילה בצום שובבים כאשר זה ביום חמישי? איזה סליחות אומרים? כמה צריך מתענים? וכן, אם אפשר גם את סדר שחרית וגם את מנחה...

ג) מי שאכל בטעות בבוקר, יכול להשלים הצום?

ד) אם יש עשרה מתענים, האם זה נחשב תענית יחיד או ציבור?

ה) האם צריך לקבל על עצמי כל פעם מחדש ביום רביעי שאני יצום ביום חמישי? ומה עוד, שיש מניין של צמים ביום חמישי...

ו) שמעתי שיש עניין לצום דווקא ביום חמישי ולא שני, האם זה נכון?

ז) האם זה שכיוונתי בראש לצום ביום חמישי, אך לא קיבלתי ממש- זה עוזר בשביל לומר "עננו"?

ח) האם מותר לאכול ישר בצאת הכוכבים, או שחייבים להתפלל קודם ערבית?

ט) האם מותר לצחצח שיניים ולשטוף פה באותו יום?

תודה מראש ויישר כח!!!!!!!

תשובה

בסד

א] כן.
ב] כמו בכל תענית יחיד. אם יש עשרה מתענים יש נוהגים להוציא ספר תורה במנחה לקרוא ויחל. ויש שאינם נוהגים.
ג] יכול לצום - לא יכול לומר עננו.
ד] תענית יחיד.
ה] אתה יכול לקבל בפעם אחת עבור כל ימי חמישי וכד' ואעפ"כ טוב לקבל כל פעם מחדש אבל אינו מעכב.
ו] לא ידוע לי.
ז] לא.
ח] אפר לאכול ישר בצאת הכוכבים. אבל בכל יום כשמגיע זמן תפילה אין לאכול לחם לפני תפילת ערבית שמא ישכח.
ט] כן. כמו כל תענית יחיד.

ראה עוד
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=18477