תשמישי רוח לע''ז .

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 03/10/02 01:04 כז בתשרי התשסג

שאלה

הגיע לידי דיסק של מוסיקה קלאסית,על הדיסק צוין כי השירים נכתבו ע"י האומנים (באך,מוצרט ועוד מפורסמים) במיוחד בשביל הטקסים הדתיים של ימי ראשון.

א.האם ישנו איסור הילכתי לשמוע את השירים הללו בהיותם תשמיש ע"ז?

האם יש צד לאסור מצד רוח ההלכה?

ב.האם צריך לבדוק כל יצירה קלאסית של יוצרים אלו ובכלל אם לא נכתבה לצרכים דתיים?

ג.במידה ואין איסור,האם הנטיה הנפשית אותה אני צריך לפתח היא תחושה של גועל כלפי הנצרות וכל הסובב לה ולוותר על שמיעת הדיסק?

או שמא יש לראות את הצד התועלתי שביצירות מופת אלו ולהפיק רוחים ממה שאינו נגוע בתוכן נוצרי של ממש?

תשובה

מוזיקה שנוצרה לשם עבודה זרה אסור לשמוע, וצריך לבדוק כל יצירה לשם מה נכתבה ואם נכתבה לשם נצרות אסור לשמוע, כך כותב הרמב"ם בתשובותיו.
בברכה
צבי קוסטינר