תשלום נדרי צדקה ממעשר כספים

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 28/08/16 19:01 כד באב התשעו

שאלה

לכבוד הרב שליט"א, נדרתי סכום כסף מסוים לצדקה, אך קשה לי להשיג את הסכום הזה, האם ניתן לתת את הסכום הזה מכספי מעשר כספים?

(נ.ב. האם מותר לשמור כסף שאני לא משתמש בו עד החתונה בלי לתת ממנו מעשר כספים?)

תודה רבה!!!

תשובה

שלום וברכה!

1. מעשר כספים הוא בעצמו חלק ממתן צדקה, שהלכה היא שמצווה מן המובחר לתת חמישית מהרווחים לצדקה, ומידה בינונית לתת מעשר מן הרווחים, והנותן פחות, מקיים את מצוות הצדקה כמידת עין רעה (שו"ע יו"ד רמט, א).

ולכן סכום הצדקה יכול להיכלל גם במעשר הכספים. כמובן, שהצדקה העיקרית היא לעניים וללומדי התורה.

2. מעשר כספים צריך להיחשב מכל הכנסה של האדם. ולכן:
א. מההכנסה שממנה תפריש לחיסכון תצטרך להפריש מעשר.
ב. ברגע שתפתח את החיסכון תצטרך להפריש רק מהרווח שהצטבר במהלך השנים בעקבות הריבית של הבנק.

לחלופין, הכנסה ייעודית לחיסכון תוכל להיות מופרשת בפעם אחת בשבירת החיסכון.

ברכה והצלחה

יוגב כהן
הר ברכה