תשלום מאחר...

חדשות כיפה הרב דוד פנדל 10/07/06 17:44 יד בתמוז התשסו

שאלה

שלום לכבוד הרב,

אספר לך מקרה שהיה לי ולחברות בתקופת הבחירות (אני לא יודעת למי להפנות אותו...).

בתקופת הבחירות ידעתי והבנתי כמה חשוב לעזור ולהתנדב למטה של האיחוד הלאומי ומפד"ל לכן בתקופה שלפניי הבחירות התנדבתי ועבדתי בין אם בחלוקת פליירים ובין אם בעמידה בדוכנים...

מספר ימים שלפניי הבחירות נכנסתי לרשימה של העובדים ביום הבחירות בתור משקיפה (-כלומר לבדוק שהכל כשורה בקלפי שעליו אני אחראית וגם להיות בחוץ בדוכן שהקמתי...), כשרשמו אותי לזה אמרו האחראים שידאגו לשלם ויצ'פרו ולא לדאוג...

ביום הבחירות עצמו רוב היום עבדתי לבד, בלי סוף, כ-10 שעות ברציפות (!!!) עם הפסקה מפוצלת חלקית של אולי שעה וחצי... כשעבדתי הייתי בידיעה שיהיה שכר ולו מעט, גם האחראים עליי ידעו זאת.

כיום, עדיין לא קיבלתי אפילו ולא שקל והאחראים עליינו טוענים שאין כסף (חברתי קיבלה מכתב מהמפלגה על גירעון בתקציב...).

עם כל מה שנעשה יש לי הרגשה מאוד לא נעימה כי בוגרים נשואים מסויימים (שמקורבים אכשהו לאחראים...) כן קיבלו כסף ואילו אנו הנוער לא קיבלנו כלום.!.

מה לעשות עם כל זה? למי להפנות זאת? להפנות את מכתב זה לאחראים, כדאי?

האם זה לא עובר על איסורים "לא תלין שכר שכיר"-כי לא משלמים לנו ועבר חצי שנה ועל "הונאה"-כי אמרו שישלמו ועטה מתנערים מאיתנו ואומרים שאין לשלם ועל "גזל זמן"-כי היינו יכולים ללמוד לבגרויות ומתכונות שהיו ימים ספורים לאחר זאת....???

תודה רבה וסליחה עלה האורך...

אני.

תשובה

עליכם לכתוב מכתב חריף ולתבוע את השכר. איסור הלנת שכר קיים רק אם ישנה תביעה מאת הפועל.
הרב בר-אלי